Duurzaamheid en MVO

Ik voel me nauw betrokken bij het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzame ontwikkeling is essentieel voor bedrijven en voor een leefbare samenleving.


Binnen Grond & Wet houd ik mij bezig met bodemaspecten in relatie met gebiedsontwikkeling, ondergrond, klimaatbestendig bouwen en vergroening van de stad. Ook denk ik met klanten mee over het implementeren van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast heeft Grond & Wet duurzaamheid op de volgende manier in haar bedrijfsvoering ge´mplementeerd.

Ik maak gebruik van eigen zonnepanelen en groene stroom (HollandseWind) en sinds 2007 heb ik het elektriciteitsgebruik met 40% teruggebracht. Sinds 2017 is het gasverbruik met 15% teruggebracht door het aanbrengen van HR++ glas en het toepassen van lage temperatuur radiatoren. Afval wordt zoveel mogelijk beperkt en gescheiden aangeboden. Oude apparaten en kantoorinventaris worden aangeboden aan de kringloopwinkel. Bij de keuze van nieuwe apparaten spelen energiegebruik en milieubelasting een belangrijke rol. Ik gebruik kringlooppapier en print/ kopieer zoveel mogelijk dubbelzijdig. Als het kan reis ik met de fiets en de trein en anders met een kleine en zuinige elektrische auto (Skoda Citigo e IV). 

De bedrijfsactiviteiten van Grond & Wet zijn klimaatneutraal. Al sinds 2006 compenseert Grond en Wet de CO2 uitstoot via de Climate Neutral Group. Klik hier voor het certificaat van 2021

Grond & Wet heeft de klimaatverklaring van Tilburg ondertekend. Daarmee geef ik aan dat ik actief meewerk aan het klimaatneutraal maken van de stad Tilburg.